ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΩΞΑΝΤΡΑ

τελευταία ενημέρωση:
21/03/2007

Home

Βιογραφικά

Δισκογραφία

Ατζέντα-Νέα

Τύπος-Διαδίκτυο

Συνεργάτες

Συνδέσεις / Links

Δείγματα Audio-Video

Επικοινωνία

Loxantra_Music_Ensemble

Tο μουσικό σχήμα  ΛΩΞΑΝΤΡΑ  σχηματίστηκε στην Θεσσαλονίκη από τους Δημήτρη Βασιλειάδη και Λουκά Μεταξά το 1997. Αντικείμενο της εργασίας τους είναι η μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.

Έχουν ασχοληθεί με την μελέτη, έρευνα και εκτέλεση κυρίως της αστικής μουσικής παράδοσης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, αλλά και με την Βυζαντινή  εκκλησιαστική μουσική, την Δημοτική μουσική της Ελλάδας καθώς και με την κλασική Οθωμανική και την νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας.  H δραστηριότητά τους έχει επεκταθεί και στους ήχους του Αραβικού κόσμου, στα μουσικά ιδιώματα του Καυκάσου και των Βαλκανίων και τη μουσική των Ισπανοεβραίων.

Είτε σαν σχήμα είτε σαν μονάδες έχουν συνεργαστεί σε συναυλιακό, δισκογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο με καλλιτέχνες όπως: Kudsi Erguner, Ross Daly, Ziad  Rajab, Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αηδονίδη, Καριοφύλη Δοϊτσίδη, Νίκο και Γιασεμί Σαραγούδα, Χρίστο Τσιαμούλη, Νίκο Κηπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Ελένη  Τσαλιγοπούλου, Ελένη  Βιτάλη, Βούλα Σαββίδη, Θωμά Κοροβίνη, Sol Hasan και πολλούς άλλους.

Από τον Ιούνιο του 2006 κυκλοφoρεί η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τραγούδια των Ρωμιών της Σμύρνης και της Πόλης απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, που είναι ιστορικά και μουσικά ο πρόδρομος της Ρεμπέτικης  μουσικής.

Τα μέλη του σχήματος είναι: Αγγούσης Δοϊτσίδης Νίκος-κλαρίνο, Βασιλειάδης Δημήτρης-κανονάκι, Μεταξάς Λουκάς-κρουστά, Παναγούλιας Δημήτρης-κρουστά, Πετράς Κυριάκος-βιολί, Ταπάκης Κυριάκος-ούτι/μπάσο/e-bow.

 

Meatrix2

 

Meatrix1
 
 
 
Copyright © 2007, www.loxandramusic.gr, Webdesign by SL
παρατηρήσεις και σχόλια στο petros_antwnoglou@yahoo.gr,